Veel voorkomende Daytraders vragen deel 2

Hoe lang moest u erover nadenken om van daytrading uw beroep te maken?

Toen ik in de 90r jaren de eerste Amerikaanse online brokers zag ontstaan wist ik binnen 5 minuten dat aandelenhandel via internet de ultieme handel voor mij zou zijn.

Wat is in uw beleving de belanrijkste reden waarom zoveel daytraders falen?

Omdat ze eigenwijs zijn en zich niet aan het geleerde handelsplan houden. Na de cursus gaat men met volle moed aan de slag en voordat ze het beseffen is men de hele cursus vergeten. Hun oude gebruiken sluipen erin en de drang om steeds grotere klappers te maken maakt zich van hen meester. Het geleerde handelsplan verdwijnt hierdoor langzaam maar zeker naar de prullenbak.

Hoe ziet uw computer-opstelling eruit?

Ik heb twee computers, elk met 3 beeldschermen en aparte internetverbindingen. Mijn ervaring is dat er nauwelijks 100% betrouwbare internetverbindingen zijn. Boven de schermen hangt een platte tv waarop ik CNBC en Bloomberg kan volgen.

Hoeveel % van uw trades zijn winstgevend?

Ik heb dat nooit echt bijgehouden maar ik denk dat 90% van alle trades winstgevend is maar één slechte trade kan de winst van een paar maanden helemaal doen verdampen als ik niet oppas. In ieder geval heb ik geleerd om het op jaarbasis te zien. Mijn doel is steeds om het jaar af te sluiten met 50% winst. Ik weet niet of dat ook dit jaar zal lukken omdat de koersen sinds de bankencrisis steeds minder beweeglijk zijn geworden en geen beweging is de dood voor een daytrader.

Kijkt u naar de volumes als u aan het traden bent en zo ja, waarom?

Volume is voor mij bijzaak. Ik houd het wel een beetje via mijn ooghoek in de gaten want soms zie je een patroon dat de koers bijvoorbeeld steeds stijgt op groot volume en steeds daalt op laag volume. Dat is voor mij dan een extra waarschuwing voor als ik bijvoorbeeld wil gaan shorten.

Heeft u een apart scherm voor uw porno?

Ha ha ha…nee hoor, soms zetten mijn studenten weleens een paar borsten tussen de koersen maar dat is meer om even te kunnen lachen.

U bent inmiddels uitgegroeid tot een daytradersgoeroe. Waarom begint u geen soort hedgefund?

Dank voor het compliment. In Europa zijn de wetten zo streng dat je bijna een bankinstelling moet zijn om voor andere mensen te mogen traden. In de States is dat veel eenvoudiger maar daar ligt mijn toekomst niet.

Heeft u ook vragen? U kunt me mailen op:

info@robwessels.nl

Leave a Reply