Veel voorkomende daytraders vragen

Gebruikt u technische analyse en indicatoren?

Nee, alleen een grafiekje, mijn orderboekje en een aandelen lijstje.

Hoeveel tijd zit er gemiddeld tussen een koop en verkoop?

Ca 5 tot 10 minuten

Waar handelt u in?

Meestal in futures maar soms ook in aandelen en opties.

Met hoeveel geld bent u ooit begonnen en hoeveel % van uw bankrekening riskeert u per trade?

$25.000 en ca 10%

Wat voor soort persoon bent u?

Sommigen vinden mij een pessimist maar ik ben een realist.

Handelt u met een mechanisch systeem?

Nee. Ik bekijk de markt zoals een koopman op de bloemenmarkt. Ik koop als ik denk dat er veel klanten aan lijken te komen.

Hoe vaak faalt uw systeem en moet u het vernieuwen?

Ca 2 tot 3 keer per jaar, maar meestal faal ikzelf doordat ik me niet aan m’n eigen plan houd. De markt verandert steeds waardoor ik mijn systeem af en toe een beetje bij moet schaven maar het basissysteem is nog steeds hetzelfde.

Wat waren de grote inzichten en persoonlijke veranderingen u winstgevend maakten?

Ontdekking van bandbreedtes gecombineerd met grote volumes en het cursus geven wat mij enorm scherp houd en interessante feedback oplevert. Voorts het feit dat ik niet meer in mijn eentje handel maar altijd wordt bijgestaan door studenten. Die zijn als het ware mijn persoonlijke politie-agenten die mij dwingen aan het systeem te houden als ze merken dat ik wil gaan gokken bijvoorbeeld.

Heeft uzelf ooit een cursus gevolgd?

Nee. In mijn tijd moest je daarvoor naar het dure Amerika en zou ik zo’n $25.000 kwijt zijn geweest. Uiteindelijk bleek dat een stomme zet wat de beurs is een veel duurdere leermeester.

Welk advies zou u de jongere generatie traders willen geven om te kunnen slagen?

Ga naar de futurebeurs in Chicago. Daar zitten honderden grote en kleine traders waarvan een aantal het leuk zou vinden om een jong iemand op weg te helpen met een soort stageplaats.

Doet u aan een soort huiswerk als de beurs dicht is?

Jawel, ik lees graag over wat traders en financiële instellingen allemaal voor truken gebruiken om ons op het verkeerde been te zetten. Natuurlijk lees ik ook graag over de economische ontwikkeligen in de wereld. Mijn favoriete sites zijn ondermeer: Bloomberg, CNBC, en Google business news.

Wat voor platform gebruikt u en hebt u er meerdere getest?

Vroeger zat ik bij Ameritrade maar die is te duur en meer gefocust op beleggers. Ook heb ik een tijdje bij VDM gezeten maar toen ik merkte dat het slecht met ze ging ben ik snel vertrokken. (ze zijn nu failliet) Nu zit ik alweer een lange tijd bij een Amerikaans / Nederlandse broker. Deze heeft een supersnel en betrouwbaar handelsscherm en de goedkoopste tarieven voor mij en mijn cursisten.

Heeft u ook vragen? Ik beantwoord ze graag!

info@robwessels.nl

Leave a Reply