Kijk de koe niet in de kont

In deze alsmaar stijgende markt lijkt shorten tegenwoordig een doodlopende straat.

Telkens als ik het probeer gaat de koers verder omhoog. Als u naar de booktrader kijkt ziet u dat de grote bids alles opslokken. Wat er ook verkocht wordt, het wordt direct opgekocht en zelfs tegen hogere prijzen. Wie dat doet weet ik natuurlijk niet maar volgens mij zitten Obama met Bernanke als het ware samen achter de manipuleer knop.

De markt verandert in rap tempo en daar zullen we mee moeten leven. Wat ik uit de afgelopen periode heb geleerd is heel simpel: Kopen als de koers even is ingestort en bijkopen als die verder instort. Daarna winst pakken als die weer stijgt en zo snel mogelijk uit de markt gaan. Shorten durf ik voorlopig niet meer.

Beloof me dat u niet gaat reageren door te zeggen dat “de trend” omhoog is want dat is natuurlijk “achteraf een koe in z’n kont kijken”. Een trend is een trend totdat een grote speler de andere kant kiest en dat kan niemand voorspellen.

Wat zijn uw ervaringen?

Graag tot horens en vriendelijke groeten van Rob
PS: deze donderdag de 17e september is de cursus daytraden in Rotterdam.

Leave a Reply